vliegertje

kader2
Christensen

De Cliniclowns zijn sinds 1994 zichtbaar aanwezig in heel wat Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen. Het team bestaat momenteel uit 18 clowns en zij bezoeken iedere dag van de week zieke kinderen. Onze clowns brengen afleiding en plezier aan kinderen en jongeren die door een tijdelijke of langdurige ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling of andere verzorgende omgeving verblijven. Elk kind is uniek en heeft zijn eigen specifieke wensen en behoeften. Dat vraagt om verschillende soorten afleiding en plezier die passen bij het kind en de omgeving. De cliniclown brengt op een artistieke en sociale manier afleiding en plezier door middel van humor, spel, verbeelding en creativiteit.Dat is de kracht van de cliniclown.


Vzw Cliniclowns België zoekt Cliniclowns

Cliniclowns België organiseert een auditie op maandag 8 september 2014

De Cliniclowns zijn sinds 1994 zichtbaar aanwezig in heel wat Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen. Het team bestaat momenteel uit 20 clowns en zij bezoeken iedere dag van de week zieke kinderen. Onze clowns brengen afleiding en plezier aan kinderen en jongeren ( en volwassenen ) die door een tijdelijke of langdurige ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling of andere verzorgende omgeving verblijven.


Audities.

De allereerste selectie voor de auditie gebeurt aan de hand van de ontvangen Cv's en na het doornemen van het aanmeldingsformulier dat je ontvangt na insturen van je CV en ingevuld dient terug te sturen.

De auditie bestaat uit een auditiedag waar op het einde van de auditiedag een selectie van mogelijke cliniclownskandidaten plaats vindt.

Daarna kan de kandidaat Cliniclown een keer gaan kijken in het ziekenhuis bij een clownsduo ( kijkstage ). Dan volgen er 2 meespeelbeurten ( doestage ) in het ziekenhuis.

Na de meespeelbeurten is er een evaluatie waar beslist wordt of de kandidaat beantwoordt aan het cliniclownsprofiel en al dan niet zijn stage kan aanvatten..

In die periode vindt ook een gesprek plaats met de kandidaat Cliniclown.

Hier eindigt de auditie.

Wanneer je door de audities heen bent gekomen, ga je op freelance basis als Cliniclown aan de slag. Je krijgt een specifieke training  ( coaching ) in het ziekenhuis gebaseerd en aanvullend op de reeds gevolgde opleidingen clownerie. In dit stadium vindt de “echte” cliniclownsopleiding plaats "on the floor"..


Naar wie zij we op zoek?

We verwachten van kandidaat Cliniclowns dat ze reeds een opleiding clownerie achter de rug hebben. Dit kan zijn door een opleiding theatermaker, dramadocent, drama therapeut of verschillende workshops en/of masterclasses gevolgd te hebben waar clownerie een belangrijke plaats innam.

Ook kandidaten die andere relevante clownerieervaring kunnen voorleggen kunnen worden uitgenodigd voor een auditie.·       Je beschikt over de juiste sociale vaardigheden als persoon en als clown eigen aan het werken met kinderen in een verzorgende omgeving alsook met volwassenen met een fysieke en /of mentale beperking.

·       Je hebt kennis van de vaktechnische eigenschappen van de clown.

·       Je beschikt over de juiste vaardigheden om de verworven kennis clownerie in de praktijk te brengen met je clownspersonage, zowel in solo spel als in duo spel in een specifieke verzorgende omgeving.

·       Je bent zelfstandig of bent bereid zelfstandige te worden en werkt op free-lance basis.

·       Je hebt je rijbewijs-B.

·       Je bent bereid door scholing en training je vakkennis en vaardigheden op peil te houden of te ontwikkelen.

·       Je werkt een aantal keren per jaar vrijwillig mee aan evenementen en infosessies georganiseerd door de organisatie.

·       Pluspunten zijn aanvullende vaardigheden in de muziek, dans, zang, cirkustechnieken, ea.Solliciteren.Stuur uw CV voor donderdag 28 augustus 2014 naar; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Cliniclowns België - Krijgsbaan 212 - 2640 Mortsel - 03 458 79 00
lees meer...

NIEUW NIEUW NIEUW


NIEUW NIEUW NIEUW !!!
deze week (week 35)  actief in Vosselaar en Stabroek
Vanaf  7 augustus 2014 slaat Cliniclowns België de handen in elkaar met Activate, een organisatie die een team op pad stuurt om nieuwe donateurs te werven.
Die nieuwe donateurs zijn van levensbelang voor het financieren van onze werking.
Omdat we, spijtig genoeg, weten dat er al jaren veel malafide mensen op allerlei manieren zaken proberen te verkopen uit naam van Cliniclowns ( zoals pakketverkoop via telefoon, verkoop van artikels op marktjes en terrasjes,..) weten we maar al te goe dat het van heel groot belang is om het publiek duidelijk aan te geven hoe zij deze mensen kunnen herkennen:
- zij dragen een jas met logo van Cliniclowns België ( zie foto)
- zij dragen een badhe met logo en volledige identificatie ( zie foto)
- zij hebben een intekenformulier bij dat duidelijk het logo en de info van Cliniclowns België draagt ( zie foto)

     

Bovendien:
- zal u op onze site week per week kunnen volgen wanneer en waar de wervers aan de slag zijn, als u dus buiten die periode iemand aan de deur krijgt of in een andere regio dan vermeld op de site , is dit geen werver van Cliniclowns!
- vragen of ontvangen de wervers nooit cash geld.
- stellen zij u enkel voor om in te tekenen om een maandelijkse storting te doen voor Cliniclowns België voor een bedrag naar keuze van min. 4 euro per maand.

Twijfelt u toch aan iemand die zich uit naam van Cliniclowns aanbiedt, neem dan gerust contact op met onze organisatie op 03/458 79 00 We kunnen die dan dadelijk verifiëren en/of bevestigen.
lees meer...

KIA sleutels voor Cliniclowns


Dankuwel KIA !!! 


Sinds 25 juni kunnen 2 clownsduo's een heel jaar naar hartelust spelen voor de zieke kinderen dankzij de gesponsorde wagens van KIA.
lees meer...

diw- nLmWpm Cliniclowns België  ı  Fort 4  ı  Krijgsbaan 212  ı  2640 Mortsel  ı  T 03/ 458 79 00 ı  www.cliniclowns.be  ı info @cliniclowns.be design by punkt!